DDS-CAD en Stabicad zijn weliswaar beide softwareapplicaties voor het ontwerpen van installaties in bestaande gebouwen. Met beide kun je op deze manier vrijwel alle data die bij jouw projecten komen kijken eenvoudig verzamelen. Toch zijn er ook grote verschillen tussen DDS-CAD en Stabicad? Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van DDS-CAD ten opzichte van Stabicad?

De voordelen van DDS-CAD

Een van de meest genoemde voordelen van DDS-CAD is het feit dat deze softwareapplicatie je de mogelijkheid geeft om zowel 2D / CAD te ontwerpen als 3D / BIM. Zo kun je problemen van meerdere invalshoeken bekijken. Stabicad heeft deze 3D-mogelijkheden niet en biedt zo een iets oppervlakkiger beeld.

Naast deze 3D-ontwerp mogelijkheid heeft DDS-CAD nog meer voordelen ten opzichte van Stabicad. Zo is DDS-CAD een zogenaamde stand alone-oplossing, waardoor je niet afhankelijk bent van andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld Revit of AutoCAD. Stabicad is minder compleet dan DDS-CAD en dit betekent dat je voor een volledig pakket nog andere software moet aanschaffen naast Stabicad. Dit zorgt ervoor dat jij en je werknemers meer programma’s onder de knie moeten krijgen en dat je met meerdere partijen in zee moet gaan. Ook is DDS-CAD sneller dan de meeste andere concurrenten, inclusief Stabicad en draait het op vrijwel alle up-to-date besturingssystemen. Zo is deze software applicatie efficiënter dan Stabicad en hoef je ook niet opeens een nieuw besturingssysteem of zelfs nieuwe hardware aan te schaffen om van het programma gebruik te kunnen maken.

Gebruiksgemak

Ook op het gebied van gebruiksgemak scoort DDS-CAD erg hoog. Bij de meeste gebruikers scoort de gebruiksvriendelijkheid erg hoog. Daarnaast geven ze aan dat het programma zeer eenvoudig onder de knie te krijgen is. Op deze manier ben je als werkgever minder productietijd kwijt dan bij Stabicad vanwege het feit dat je werknemers weinig tijd nodig hebben om met DDS-CAD bekend te raken. De berekeningen die DDS-CAD doet zijn altijd real-time, waardoor veranderingen aan het ontwerp direct mee worden genomen in de berekeningen. Je kunt dus direct zien wat voor consequenties de door jou aangebrachte aanpassing gaat hebben. Zo minimaliseer je de kans op ontwerpfouten. Ook kun je de verschillende modules, zoals bijvoorbeeld elektrotechniek en sanitair, van elkaar scheiden, zodat je altijd alleen hoeft te kiezen voor wat je echt nodig hebt.