Het enorme belang van vrienden

Vrienden heb je voor het leven wordt weleens gezegd, en hoewel dit lang niet altijd zo loopt zijn vriendschappen toch enorm belangrijk. Samen op de bank een kopje thee drinken met sloffen aan of samen het dak van de club eraf blazen. Het hoort er allemaal bij als je elkaar echt goed leert kennen en om elkaar geeft. Mensen zijn enorm sociale wezens en iedereen heeft dus ook liefde van vrienden en familie nodig die om hun heen staan. Het hoeven er niet eens enorm veel te zijn, als het maar goede vrienden zijn die altijd voor je klaar staan.

Toenemende depressies onder jongeren

Helaas lijkt het erop dat onze maatschappij individualistischer is geworden en jongeren eenzamer worden omdat ze soms ook niet de diepte en veiligheid van een echte vriendschap kunnen voelen. Alles draait erom om zo mooi en populair mogelijk te zijn en zo veel mogelijk vrienden en kennissen te hebben waardoor mensen heel veel vrienden kunnen hebben die ze eigenlijk allemaal niet echt kennen. Er is een enorme druk om maar zo leuk en goed mogelijk te zijn, en dat dan constant. Een weekend avond op sloffen thuis doorbrengen in plaats van naar een feest gaan wordt als saai gezien en zo wordt iedereen veroordeeld tot degenen breken en in een depressie belanden.

Sociale contacten en ontspanning

Het is voor jongeren dan ook enorm goed om goede sociale contacten te hebben en ook veel ontspannende dingen te ondernemen zoals naar de film, een feestje of een avondje gezellig kletsen. Het kan echt van alles zijn als ze maar lekker de deur uit gaan en plezier kunnen maken zonder dat er druk op zit. Gewoon een leuke tijd hebben om de leuke tijd en niet om te bewijzen dat ook jij wat te doen hebt. Op die manier worden eenzaamheid en depressie tegengegaan en kunnen de jongeren genieten van de vriendschappen voor het leven.