Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Je hebt op deze wereld onwijs veel verschillende soorten mensen. Daarin is ook geen enkele huid van deze mensen hetzelfde, maar wat maakt nu dat je weet hoe je jouw huid goed kan verzorgen? Het wilt namelijk best nog wel gebeuren dat je een product misschien in de aanbieding koopt en er wordt belooft dat het je zal laten stralen, maar dat je het tegenovergestelde ervaart. Waar moet je dan naar kijken?

Wat voor soorten huid zijn er?

Over het algemeen kun je een aantal verschillende huidtypen onderscheiden. Deze worden gecategoriseerd op basis van de hoeveelheid vet en vocht die hierin wordt vastgehouden. Dit is misschien over het algemeen wel bekend als je in de winkel voor de crèmes staat. Allemaal leuk en aardig dat het op de tube staat, maar wat houd dit in?
Om mee te beginnen: de normale huid heeft kleine poriën en een egale uitstraling, waar het vet en de vochtigheid in balans is. De vette huid heeft hele grote poriën en de een glans over de huid. De kans op puisten en mee-eters is groter door grote hoeveelheid talg in dit type huid. De droge huid zit juist aan het andere uiteinde van deze schaal en heeft hele fijne poriën. Deze huid kan zich kenmerken door schilfers en voelt schaal of trekkerig aan. Een gecombineerde huid, de term zegt het in feite al; dit is een combinatie van vet en droog. De wangen kunnen hierin heel droog zijn, maar de ‘T – zone’ (de regio bij de neus en voorhoofd) kan juist vet zijn. Als laatste heb je de gevoelige huid die snel reageert op invloeden van buitenaf. Dat kan zich uiten in roodheid, bultjes of jeuk. Deze huid is bijna altijd droog. Gelukkig zijn hier veel verschillende producten voor met goed bestanddelen zoals in natuurlijke gezichtsmaskers.

De verzorging

Als jij eenmaal weet wat jouw huidtype is kan jij je verzorging daarop goed aanpassen. Ook in de soort producten die je koopt. Het is goed om jezelf daarover in te lezen en ook aan te voelen waar jouw voorkeur ligt zoals bijvoorbeeld met natuurlijke gezichtsmaskers.