Tip: volg de Code 95 opleiding bij Wesseldijk

logoWelkom allemaal weer op mijn blog. Zoals jullie weten van mij, deel ik graag de nieuwste ontwikkelingen met jullie. Zo ook vandaag weer, namelijk over code 95. Dit is misschien een niet zo voor de hand liggende thema, maar toch hoop ik dat jullie dit interessant gaan vinden. Ik zal eerst even uitleggen van code 95 inhoudt. Ik heb deze informatie opgedaan via een interessante website, namelijk verkeersschoolwesseldijk.nl. De firma biedt deze omscholing ook aan voor chauffeurs.

Wat houdt deze omscholing in?

code-95-2Zoals ik het niet al verklapte gaat het dus om de omscholing van chauffeurs en wel om de vakbekwaamheid. Voor veel logistieke bedrijven begint de klok te tikken. Dit omdat de vakbekwaamheid voor bestuurders van personenvervoer vervalt op 10 september. Voor chauffeurs van goederenvervoer vervalt de vakbekwaamheid op 10 september 2016. Dit houdt in dat deze groep chauffeurs een verplichte 35 uur nascholing moeten volgen. Wesseldijk biedt 2 pakketten hiervoor aan. Dit hebben zij om meerdere redenen gedaan. Om als bedrijf of chauffeur tijd te besparen zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar de samenstelling van de pakketten. De code 95 opleidingen sluiten aan bij vrijwel elke logistieke branche. Het is mogelijk om zelf een pakket naar keuze samen te stellen, dit natuurlijk wel in overleg. Het is mogelijk om als chauffeur hier vrijstelling voor te krijgen, de bestuurders moeten dan het volgen hebben:

  • die vóór 1 juli 1955 geboren zijn;
  • die minder dan twaalf uur per week rijden binnen Nederland;
  • van lesauto’s, wanneer de les is gericht op het behalen van een rijbewijs;
  • van landbouwvoertuigen;
  • van voertuigen met een maximale toegelaten snelheid van 45 kilometer per uur.

call_backIk hoop jullie weer wat wijzer hebben gemaakt over code 95. Ik weet zeker dat ondernemers in de transport branche dit zeer informatief vinden, en voor mijn overige lezers wellicht ook wel.